За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 273
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
С течаща вода.

# 661
  • Мнения: 9 139
Тя хи е обелила втори път, няма нужда Simple Smile

# 662
  • Мнения: 4 289
Купих кадаиф, на пакета пише 850 мл вода, 850 гр захар. Аз обичам сладко, но тая захар ми се вижда прекалено много. Колко захар да сложа, че да стане вкусно и не отровно сладко.
Той е сух, само трябва да го залея със сиропа и е готов, нали?

# 663
  • София
  • Мнения: 10 996
Ами съотношението вода/захар в сиропа е 1:1 по принцип.

# 664
  • София
  • Мнения: 11 743
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
Плюс всичко, което са те посъветвали колегите по кухня,  да си знаеш, че пресните картофи, независимо, че са обелени, почни винаги вече са белени, се мият под печаща вода и четка, също  обратното на гъбичката, ей такива ми ти работи

# 665
  • Мнения: 4 289
Така е, ама на мен лично захарта ми се вижда прекалено много в това съотношение 1:1. За мен 1 килограм захар е безумно много за литър вода.
Ако намаля водата да не остане сух, захар със сигурност по-малко ще сложа.
Скоро правих крем карамел и леко бях прекалила със захарта и малко отровно сладък беше станал 🤭.
По усет ще забърквам нещо сега дано се получи 😏

# 666
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Така е, ама на мен лично захарта ми се вижда прекалено много в това съотношение 1:1. За мен 1 килограм захар е безумно много за литър вода.
Ако намаля водата да не остане сух, захар със сигурност по-малко ще сложа.
Скоро правих крем карамел и леко бях прекалила със захарта и малко отровно сладък беше станал 🤭.
По усет ще забърквам нещо сега дано се получи 😏
Може и да се вижда много, но това  е захарния сироп по принцип 1:1.  Пък ти сложи по малко захар, но ще ти е рядък сиропа и ако искаш да го сгъстиш, ще трябва го вариш повече, което пак същото ще е, като се поизпари водата.  А явно за количеството кадаиф е 850 : 850.  Аз бих сложила и лимонов сок, и кора.

# 667
  • София
  • Мнения: 10 996
Ако сиропът е по-рядък, кадаифът ще се скашка и вкусът му ще е по-блудкав.

# 668
  • Мнения: 4 289
Ох, май го смотах. Утре ще разберем със сигурност, но ми изглежда скашкан. Отдолу на кутията била рецептата, но не я видях и си действах по усет.Залях го с врял сироп така както си беше 😆, а трябвало да го сложа във фурната и със студен сироп после да го залея, нищо отиде ...
Беше на розички, а сега има вид на един дебел блат 🫢🫣.
На следващия ще спазя рецептата.

# 669
  • Sofia
  • Мнения: 26 567
Преди заливането го препичам за малко и му слагам масло.

Преди седмица купих пресни картофи,но гледам че са позеленяли леко…стават ли за ядене или да ги хвърлям?

# 670
  • Мнения: 14 157
Изрязвам, докъдето е зеленото и ползвам.

# 671
  • София
  • Мнения: 11 743
Преди заливането го препичам за малко и му слагам масло.

Преди седмица купих пресни картофи,но гледам че са позеленяли леко…стават ли за ядене или да ги хвърлям?
Стават, нищо им няма

# 672
  • София
  • Мнения: 19 363
За бишкоти и сладкарската извара на Лидъл 1 кг идеи за нещо бързо?
Не че нямам идеи, но не искам да има просто вкус на бисквити с кисело мляко, може би масло да добавя или някой от кремовете без варене?

# 673
  • Мнения: 528
Рецепта за бъркан тутманик с варени яйца ?

# 674
  • Русе
  • Мнения: 5 260
Скрит текст:
За бишкоти и сладкарската извара на Лидъл 1 кг идеи за нещо бързо?
Не че нямам идеи, но не искам да има просто вкус на бисквити с кисело мляко, може би масло да добавя или някой от кремовете без варене?

За бързо няма да стане. Но виж като идея тази торта. Вместо блат, подложката може да бъде от сиропирани бишкоти.

Общи условия

Активация на акаунт