ВМ-НВХ рецепти

  • 470 135
  • 536
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 1 126
Кето гризини:



Balloon 150 гр бадемово брашно
Balloon 100 гр сирене
Balloon 100 гр кашкавал
Balloon 2 яйца
Правим си лепкаво тесто от настърганите сирене, кашкавал и от яйцата, като накрая добавяме бадемовото брашно. Оформяме гризинките и ги нареждаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Да ви е сладко YumYumYum
Бързо, лесно, вкусно и здравословно Heart Decoration
По желание може да се добави семена (ленено, сусам...), или подправки (куркума, пушен червен пипер...)

# 526
  • Мнения: 27 861
Чия пудинг с кокос и лешници


-4 грама кокосови стърготини, може и повече
-10 грама чия
-20 грама натрошени лешници (моите бяха леко запечени
-40 грама животинска сметана с 30% или повече масленост
-канела и ванилия на вкус
-по желание подсладител (аз не сложих)

Залях чията, кокоса, канелата, ванилията и натрошените лешници с 50 грама гореща вода (така чията набъбва много бързо). Разбърках и след малко добавих още толкова вода, но студена. Слрд няколко минути пудингът брше готов за консумация. Може да се остави за няколко часа или за през нощта в хладилника. На мен ми приличаше малко на мляко с ориз, сложих голяма щипка канела..🙂
П. П. Понякога добавям и половин или едно пакетче желатин към пудинга.

# 527
  • Мнения: 27 861
Кето питки за бургер



Скрит текст:
 



*На същата марка (Балчо) има и брашно само от обезмаслено ленено семе, което е с по-малко въглехидрати. Не знам дали го има в Кауфланд обаче.

*Питката от снимките е затоплена в тиган с мазнината, отделена от бургера от сьомга. Тези питки носят много на повторно запичане.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 00:52 от dolce miele

# 528
  • Мнения: 27 861
Торта с тиква, кокос и лешници


Скрит текст:

 
За блатовете:
-3 яйца
-50-60 грама тъмен шоколад с цели лешници
-15 грама зехтин, разтопено масло или кокосово масло
-120 грама сварена тиква
-30 грама вода
-20 грама кисело мляко
-4 грама бакпулвер
-30 грама кокосово брашно
-20 грама кокосови стърготини
-ванилия
-щедра щипка канела
*според размера на яйцата може да се наложи да се добави още малко вода или кисело мляко

За крема:
-300 грама заквасена сметана
-1-2 с.л. еритритол (на вкус)
-щедра щипка канела

Приготвяне:

По-голямата част от шоколада с цели лешници се накълцва. В купа се смесват всички съставки за блатовете и се приготвят 4 броя гофрети или се изпичат 3-4 блата в подходяща форма. Докато блатовете са топли са много крехки, затова е добре, ако се пекат във фурната, да се изпекат няколко блата, а не един, който да се реже.
Продуктите за крема се разбиват с вилица или лъжица. Всяка гофрета се маже с крем, после се измазва тортата и отстрани. Отгоре се настъргва останалото количество шоколад, по желание се украсява с горски плодове. Тортата има нужда от съвсем малко време за стягане в хладилника преди консумация- 10-20 минути са напълно достатъчни.🙂
*Сместа за блатовете изглежда така преди печене:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 23:13 от dolce miele

# 529
  • Мнения: 43
Желатинова баница без брашно
Продукти:
4 яйца, 1 пакет желатин /10 гр/, 200 гр. сирене, 1/2 пакетче бакпулвер и около 30 гр разтопено масло.

Разбиват се яйцата, в тях се добавя желатинът. После се добавя сиренето, бакпулвера и накрая маслото. Разбърква се хубаво, слага се в тавичка и се пече 20-25 мин. на 200 градуса.
Аз я правя в йенаглас с размери 20/20 см.


Здравейте, може ли да ми кажете желатина разтваря ли се предварително. Благодаря!

# 530
# 531
  • Мнения: 13 596
Направо в яйцата се слага както е сух, само се бърка по-бързичко след това за да не остане на бучки. Особено ако е на прах а не на по-едри гранули, "хваща" много бързо и трябва да се разбърка добре веднага. Не че е фатално де, едва ли да е  страшно ако остане тук-там желатин на "хвърчила" в сместа, но мен ме дразни и гледам да не го допускам.
Много пъти я правих вече, за утре също това ще пека, много сполучлива рецепта е.

# 532
  • Sofia
  • Мнения: 26 635
На мен не ми допадна 🫤
Имам усещане за  нещо лепкаво по зъбите и устата 😏
Аз слагам хуск.

# 533
  • Мнения: 27 861
Майонеза с масло💛




-240 грама масло (може и мас или друга предпочитана животинска мазнина)
-3 яйца Л (разделени на жълтъци и белтъци)
-2-3 ч.л. горчица
-3-4 ч.л. лимонов сок или ябълков оцет
-около 4 грама сол или на вкус

Приготвяне:

Маслото (животинската мазнина) се рязтопява. С пасатор се разбиват до хомогенност жълтъците, горчицата, лимоновия сок (или ябълковия оцет) и солта, за да се смесят добре. Добавят се по няколко лъжици от разтопеното масло (или другата животинска мазнина) и се разбива с пасатора и се продължава така, докато се използва цялата мазнина. Накрая се добавят и белтъците и се разбива за кратко с пасатора, за да се хомогенизира майонезата. Прибира се в хладилника.

*Добавените накрая белтъци правят така, че майонезата да остане кремообразна в хладилника и да не е твърда.
**Майонезата на снимките е приготвена с мас, но по същия начин изглежда и майонезата с масло.
***Желателно е лимоновият сок/ябълковият оцет да се добавят в началото (преди мазнината), защото иначе майонезата се втечнява- после в хладилника пак си стяга.

**** Първият път правих майонезата по тази рецепта, но с 240 грама мазнина и 3 яйца се получава по-голямо количество:
https://ketogenicwoman.com/how-to-make-carnivore-mayonnaise/

# 534
  • Мнения: 27 861
Торта за 1-ви юни🌻

Скрит текст:


  
За блатовете:

-4 яйца
-100 грама тъмен шоколад с цели бадеми (от Лидъл), накълцан
-100 грама разтопено кокосово масло (или краве масло)
-10 грама кокосово брашно
-13 грама кокосови стърготини
-ванилия
-около 5 грама бакпулвер (на око добавих)
щипка сол

Шоколадът и мазнината (кокосово или краве масло) се разтопяват. Охлаждат се леко и се добавят и останалите продукти за блатовете. Блатовете изпекох в силиконови форми с диаметър 18-20 см на 180 градуса до готовност.

За крем използвах една консерва кокосово мляко, 300 мл бадемово мляко, 2 х 10 грама желатин, ванилия и малко вода за накисването на желатина (след накисването се загрява до разтопяване на желатина, но без да завира). Не съм добавяла подсладител в крема и за нас така беше ок, но за хора, които харесват по-сладко, няма да е сладък изобщо.😉
За сиропиране на блатовете използвах малко количество сметана 30%, разтворена във вода.
За украса използвах дребни ягоди, 20 грама разтопен шоколад, желирани топчета от крема.
*Тортата може да се направи с крем по желание. Аз определено бих заменила бадемовото мляко със сметана за по-богат вкус.🙂 Също така, кремът с желатин е доста течен и затова е необходимо да се използва регулируем ринг или форма с подходящ размер при сглобяването на тортата. С по-гъст крем това не е задължително.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 16:19 от dolce miele

# 535
  • През девет планини в десета...
  • Мнения: 1 287
Торта за 1-ви юни🌻

Скрит текст:


  
За блатовете:

-4 яйца
-100 грама тъмен шоколад с цели бадеми (от Лидъл), накълцан
-100 грама разтопено кокосово масло (или краве масло)
-10 грама кокосово брашно
-13 грама кокосови стърготини
-ванилия
-около 5 грама бакпулвер (на око добавих)
щипка сол

Шоколадът и мазнината (кокосово или краве масло) се разтопяват. Охлаждат се леко и се добавят и останалите продукти за блатовете. Блатовете изпекох в силиконови форми с диаметър 18-20 см на 180 градуса до готовност.

За крем използвах една консерва кокосово мляко, 300 мл бадемово мляко, 2 х 10 грама желатин, ванилия и малко вода за накисването на желатина (след накисването се загрява до разтопяване на желатина, но без да завира). Не съм добавяла подсладител в крема и за нас така беше ок, но за хора, които харесват по-сладко, няма да е сладък изобщо.😉
За сиропиране на блатовете използвах малко количество сметана 30%, разтворена във вода.
За украса използвах дребни ягоди, 20 грама разтопен шоколад, желирани топчета от крема.
*Тортата може да се направи с крем по желание. Аз определено бих заменила бадемовото мляко със сметана за по-богат вкус.🙂 Също така, кремът с желатин е доста течен и затова е необходимо да се използва регулируем ринг или форма с подходящ размер при сглобяването на тортата. С по-гъст крем това не е задължително.
  кокосови те стърготини да не би да са 130 г вместо 13. Нещо много рядка смес ми се струва че са блатовете.

# 536
  • Мнения: 27 861
Зелено камъче, не, няма грешка- точно 13 грама бяха кокосовите стърготини, претеглих ги на везната. Около 2,5-3 с.л.🙂 Като се разтопят мазнината и накълцания шоколад и после се добавят и яйцата, от яйцата сместа се сгъстява и са нужни съвсем малко кокосово брашно и кокосови стърготини. Кокосовото брашно абсорбира добре течности, а и при печенето блатовете също стягат още.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 17:33 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт